POLITIKA PRIVATNOSTI

Obavijest o privatnosti

  1. Zašto su nam potrebni Vaši lični podaci?

Centrosolar koristi informacije prikupljene u interakciji s Vama i drugim kupcima, kao i trećih osoba koje joj pomažu u ostvarivanju svog cilja, a to je pružanje najkvalitetnijih proizvoda i usluga.

Centrosolar poštuje pravo na privatnost svojih online posjetitelja i prepoznaje značaj zaštite informacija prikupljenih o njima. U tom smislu, utvrdili smo procedure kojima omogućujemo obradu Vaših ličnih podataka na odgovoran način.

Ova Politika o privatnosti informiše Vas o vrsti materijala koji prikupljamo i o tome kako ga prikupljamo, o razlozima zbog kojih ga prikupljamo i koristimo, o Vašim pravima i odabirima u vezi sa našim korištenjem Vaših podataka, o načinu na koji se Vaši podaci obrađuju, te o tome s kim se mogu razmjenjivati i koliko dugo čuvamo Vaše podatke. Molimo Vas, pažljivo je pročitajte.

DEFINICIJE:

Po definiciji lični podaci su bilo kakve informacije koje se odnose na fizičku osobu koja je identifikovana ili se može identifikovati. Osoba koja se može identifikovati je ona osoba koja se može identifikovati izravno ili neizravno, konkretno upućivanjem na obilježje kao što je ime, identifikacioni broj, podaci o lokaciji, online identifikator ili na jedan ili više faktora koji su svojstveni za tjelesni, psihološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili društveni identitet te fizičke osobe.

Kada koristimo izraz „obrada“, mislimo na bilo koju radnju ili skup radnji koje se provode na ličnim podacima ili na skupovima ličnih podataka, bilo da su automatizovane ili ne, kao što su prikupljanje, evidentiranje, organizovanje, strukturiranje, pohranjivanje, adaptacija ili izmjena, pretraživanje, konsultovanje, korištenje, objelodanjivanje putem prijenosa, širenja ili stavljanja na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

  1. Ko kontroliše podatke?

Centrosolar određuje svrhu i način obrade Vaših ličnih podataka. Skladno svojoj zakonskoj obavezi, kontrolor podataka je pravno odgovoran za pohranjivanje i korištenje ličnih podataka u računarskim ili printanim datotekama.

Kontakt podaci:

Centrosolar d.o.o.

Patriotske lige broj 56

74260 Tešanj, BIH

e-mail: centrosolar.tesanj@gmail.com

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili dvojbi u vezi sa privatnošću ili ako imate bilo kakve upite u u vezi sa ličnim podacima koje ste nam dali, ljubazno Vas molimo kontaktirajte Centrosolar d.o.o. Tešanj.

2.1. Kako štitimo Vaše lične podatke

Zaštita Vaših ličnih podataka je obezbjeđena kroz uspostavljanje tehničkih i organizacionih mjera potrebnih, koje između ostalog uključuju mjere vezano za implementiranje IT infrastrukture, te uspostavljanje elektronskih i proceduralnih zaštitnih mjera vezanih za prikupljanje, čuvanje i otkrivanje ličnih podataka.

2.2. Koliko čuvamo Vaše lične podatke

Lične podatke obrađujemo i čuvamo sve dok je to potrebno za izvršenje ugovornih i zakonskih obaveza. 

  1. Koji lični podaci se prikupljaju i u koju svrhu?

Sve naše aktivnosti temelje se na strogim etičkim principima i zakonskim zahtjevima, te smo posvećeni zaštiti privatnosti svih posjetitelja naše web stranice. Zbog toga, način na koji prikupljamo i pohranjujemo informacije, uključujući i lične podatke, zavisi od načina na koji se naša web stranica i s njom povezane usluge koriste. Mi ne prikupljamo nikakve osjetljive podatke o Vama.

Kako bismo uspješno obradili Vašu narudžbu i poslali Vam je na kućnu adresu potrebni su nam: Vaše ime i prezime, adresa, grad, e-mail i broj telefona.

U ime Centrosolar d.o.o. obavezujemo se na čuvanje privatnosti svih naših kupaca.

Centrosolar koristi prikupljene informacije pogotovo u svrhu obrade zahtjeva korisnika i posjetitelja stranice, kao i u marketinške svrhe za slanje promotivnih obavještenja i ponuda uopšte, putem redovne pošte, e-maila, SMS-a, telefona ili bilo kojim drugim elektronskim putem. De Colliers će povremeno slati newsletter na primarni kontakt e-mail, a korisnici imaju mogućnosti odjaviti se s ove mailing liste koju koristimo za marketinške kampanje.

Svi podaci o kupcima/korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo za uposlenicima kojima su podaci neophodni za obavljanje posla. Svi naši uposlenici odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

3.1. Podaci prikupljeni kroz Vašu interakciju s nama

Na našoj web stranici mogu se koristiti razne tehnologije kako bismo ih poboljšali i učinili jednostavnijim, učinkovitijim i sigurnijim. Takve tehnologije mogu dovesti do automatskog prikupljanja ličnih podataka. Primjeri takvih tehnologija obuhvataju kolačiće, Flash kolačiće i web analitiku.

3.1.1. Podaci o putanji biranja

Kada posjetite našu web stranicu, podaci se šalju s Vašeg preglednika na naš server. Ovi podaci nam omogućuju optimizaciju naših usluga i unaprijeđenje Vašeg iskustva na našoj web stranici. Podatke automatski prikupljamo i pohranjujemo.

Možemo prikupljati informacije o Vašem računaru radi administracije sistema i prijenositi zbirne informacije za potrebe interne marketinške analize. To su podaci o aktivnostima i prijedlozima pretraživanja naših korisnika i mogu obuhvatati sljedeće:

  • IP adresu posjetitelja,
  • Datum i vrijeme posjete,
  • Referentnu URL adresu (stranicu s kojeg je posjetitelj upućen),
  • Posjećene stranice i kretanje korisnika na našoj web stranici,
  • Informacije o korištenom pregledniku (vrsta, verzija, operativni sistem, itd.)

3.1.2. Kolačići

Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Molimo Vas, pročitajte našu Politiku o kolačićima kako biste saznali više o našem korištenju kolačića i politici privatnosti učesnika čije alate za web analizu koristimo.

Kada kupujete nešto u našoj online prodavnici, kada kreirate nalog kod nas ili sklapate bilo koji drugi oblik ugovora s nama, Vaše uobičajene lične podatke, obradit ćemo u tu konkretnu svrhu. Također, možemo obraditi Vaše uobičajene lične podatke ako npr. imate upit ili slično koji prethodi Vašoj odluci o sklapanju ugovora s nama.

  1. Objelodanjivanje ličnih podataka

Postupanje s Vašim podacima s najvećom pažnjom i povjerljivošću je jedan od naših temeljnih principa. Ako to zahtijeva zakon, Vaši podaci mogu biti objavljeni trećim osobama. Ove usluge obuhvaćaju usluge potvrđivanja identiteta, hostinga i održavanja, usluge analize, usluge slanja e-mailova, usluge isporuke, usluge obrade platnih transakcija, provjeru likvidnosti, adrese i e-maila.

Vaše informacije možemo objaviti u onoj mjeri u kojoj smo obavezni objaviti ili podijeliti Vaše lične podatke, kako bismo ispunili zakonsku obavezu ili naloge Suda ili bilo kojeg drugog tijela mjerodavnog zakonodavstva, ili kako bismo proveli ili primijenili našu politiku privatnosti i druge sporazume, ili kako bismo zaštitili prava, imovinu ili sigurnost nase kompanije, naših uposlenika, naših kupaca ili drugih. Ovo obuhvata razmjenu informacija s drugim Društvima i uređenjima za potrebe zaštite od prevara i smanjenja kreditnog rizika.

Ako nam dajete Vaše lične podatke preko naše web stranice ili putem drugih kanala, to činite na isključivo dobrovoljnoj osnovi. Ako ne želite dati tražene informacije, možda Vam neće biti na raspolaganju razne pogodnosti za klijente a mogu vam biti uskraćene i naše usluge.

Ako se promijenila bilo koja informacije koju ste nam dali, npr. ako ste promijenili svoju e-mail adresu ili druge kontakt detalje, ili ako želite otkazati svoju registraciju kod nas, molimo Vas, obavijestite nas o tome tako što ćete urediti svoje podatke na stranicama „Moj profil“ ili „Moj nalog“ ili tako što ćete nam poslati e-mail u kojem ćete navesti te izmjene na: centrosolar.tesanj@gmail.com .

Imate sljedeća prava:

4.1. Pravo zahtijevati pristup Vašim ličnim podacima

Imate pravo dobiti pristup ličnim podacima koje ste dali kompaniji Centrosolar. Pojedinosti informacija o Vama koje imamo i obrađujemo, uključujući svrhu u koju se koriste, možete zahtjevati tako što ćete nam pisati na centrosolar.tesanj@gmail.com .

Svojim ličnim podacima možete pristupiti i tako što ćete se prijaviti na Vaš Centrosolar račun preko www.centrosolar.ba , i unijeti podatke o profilu Vašeg naloga. Kliknite na „Moj profil“ ili „Moj nalog“ kako biste dobili pristup svojim ličnim podacima.

4.2. Pravo izmjene i/ili brisanja Vaših ličnih podataka

Imate pravo zahtijevati ispravku, dodavanje, brisanje ili blokadu Vaših sačuvanih ličnih podataka. Kako biste to učinili, pošaljite zahtjev na: centrosolar.tesanj@gmail.com . Bez nepotrebnog odgađanja prijema Vašeg zahtjeva, ispunit ćemo zahtjev u zahtjevanom roku. Ukoliko, iz bilo kojeg razloga, ne možemo ispuniti Vaš zahtjev, mi ćemo Vas kontaktirati.

4.3. Pravo ograničavanja obrade Vaših ličnih podataka

U posebnim okolnostima, imate pravo ograničiti obradu Vaših ličnih podataka. Kako biste zatražili ograničenje, molimo vas, kontaktirajte nas na: centrosolar.tesanj@gmail.com .

4.4. Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo primati Vaše lične podatke (koji se odnose samo na Vas) u strukturisanom, uobičajenom i elektronski čitljivom formatu („prenosivost podataka“), te imate pravo prenijeti ove podatke na drugi kontroler podataka. Kako biste zatražili prenosivost podataka, molimo Vas, kontaktirajte nas na: centrosolar.tesanj@gmail.com .

4.5. Pravo usprotiviti se obradi Vaših ličnih podataka i odjaviti se

Imate pravo zatražiti od nas da ne obrađujemo Vaše lične podatke kada se obrada temelji na legitimnom interesu koji Centrosolar slijedi, npr. za marketinške potrebe. U ovoj politici privatnosti izvještavat ćemo Vas ako namjeravamo koristiti Vaše podatke u takvu svrhu ili ako namjeravamo objaviti Vaše informacije bilo kojoj trećoj osobi u takvu svrhu. Vaše pravo protivljenja, možete iskoristiti bilo kada, tako što ćete nas kontaktirati na: centrosolar.tesanj@gmail.com ili pisanim putem na poštansku adresu koja se nalazi na kraju ovoga dokumenta.

E-mailovi koje Vam Centrosolar šalje, a koji sadrže bilten ili marketinški materijal, uključuju i opciju odjave tako što ćete slijediti upute navedene u e-mailu. Ako ne želite primati e-mailove od nas, možete jednostavno kliknuti na hyperlink za odjavu i mi ćemo Vam prestati slati e-mailove.

Za sve ostale vrste poruka koje možete primati od nas, kao što su objave u vezi sa održavanjem ili obavijesti administrativne prirode, njihov prijem se može prekinuti samo brisanjem naloga. Ove poruke su obavezan dio korisničkog naloga i s tim u vezi, korištenja naše web stranice. Kako biste izbrisali svoj nalog, kontaktirajte centrosolar.tesanj@gmail.com .

4.6. Pravo na prigovor

Imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu ličnih podataka koji se odnose na Vas, uključujući i prigovor vezano za izradu profila. U tom slučaju, nećemo više obrađivati vaše lične podatke osim ako za to ne postoje legitimni razlozi koji prevazilaze vaše interese, prava i slobode ili su usmjereni na ostvarivanja pravnih zahtjeva.

Ukoliko se Vaši lični podaci obrađuju za potrebe direktnog marketinga, uvijek imate pravo uložiti prigovor na obradu ličnih podataka, što uključuje izradu profila u mjeri koja je povezana s takvim direktnim marketingom.

4.7. Pravo na pritužbu

U svakom trenutku imate pravo na pritužbu u vezi sa obradom Vaših ličnih podataka koju možete podnijeti Agenciji za zaštitu ličnih podataka (www.azlp.gov.ba). Agencija za lične podatke.

4.8. Pravo na povlačenje Vaše saglasnosti bilo kada

Imate pravo bilo kada povući Vašu saglasnost za obradu Vaših ličnih podataka. Povlačenje saglasnosti ipak neće utjecati na zakonitost obrade koja se temelji na saglasnosti prije njezinog povlačenja. Kako biste povukli Vašu saglasnost, kontaktirajte nas na centrosolar.tesanj@gmail.com .

Ako želite povući Vašu saglasnost za primanje promotivnih obavijesti i ponuda općenito, uključujući putem redovne pošte, e-maila, SMS-a, telefona ili bilo kojim drugim elektronskim putem, to možete učiniti bilo kada pisanim putem na Centrosolar d.o.o., Patriotske lige broj 56, 74260 – Tešanj, BiH, s naznakom „Zaštita podataka“, ili slanjem e-maila na centrosolar.tesanj@gmail.com . Ako imamo bilo kakvih dvojbi u vezi sa Vašom istovjetonošću, možemo zatražiti Vašu identifikaciju.

  1. Kontakt podaci

Slobodno nam se obratite ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa našom politikom privatnosti ili obrade Vaših ličnih podataka.

Kontrolor podataka:

Centrosolar d.o.o 

Patriotske lige broj 56

74260 Tešanj, BIH

e-mail: centrosolar.tesanj@gmail.com

Lične podatke osoba mlađih od 18 godina ne prikupljamo s namjerom. Ukoliko utvrdimo kako smo nenamjerno prikupili lične podatke osobe mlađe od 18 godine, takvi podaci će odmah biti uklonjeni iz naše evidencije. Ako ste mlađi od 18 godina, kontaktirajte nas preko roditelja ili skrbnika jer ne možemo prikupljati i koristiti Vaše lične podatke bez izričite saglasnosti Vašeg roditelja ili skrbnika.

IZMJENE NAŠE POLITIKE PRIVATNOSTI

Ako promijenimo način na koji rukujemo Vašim ličnim podacima, ažurirat ćemo ovu Politiku privatnosti. Zadržavamo pravo izmjene naših praksi i ove Informacije u bilo kojem trenutku, te Vas stoga molimo, često provjeravajte postoje li nova ažuriranja ili izmjene naše Politike privatnosti.

Ova stranica je posljednji put ažurirana 08.08.2022. godine.