Klima uređaji, vodič, savjeti

Kako da izaberete odgovarajući klima uređaj?

Ne znate koji je klima uređaj za Vas najbolji, a ne želite pogriješiti u izboru? Puno je dostupnih informacija no uprkos tome ne možete donijeti odluku?

Na pravom ste mjestu, mi ćemo Vam pomoći informacijama iz 20-godišnjeg iskustva pa ćete sigurno donijeti pravu odluku i kupiti adekvatan klima uređaj za efikasno grijanje ili hlađenje Vašeg prostora i to po najboljoj cijeni.

Na tržištu su dostupni klima uređaji raznih proizvođača i modela koji nude najnovije tehnologije i mogućnosti koje je lako uporediti i čini se da je jednostavno odabrati. Ipak to nije tako, a razlozi su brojni. Danas gotovo svi klima uređaji imaju lijep i privlačan dizajn i daljinski upravljač sa mnoštvom funkcija od kojih nam neke nikada neće zatrebati, visoku energetsku učinkovitost, odnosno malu potrošnju struje, Wi-Fi upravljanje sa udaljene lokacije, ionizator zraka, napredne filtere zraka i dr.Ipak, klima uređaj primarno kupujemo zbog kvalitetnog i efikasnog grijanja i hlađenja prostora, a ne zbog primamljivih dodataka koje možda nećemo niti koristiti.

Poznato je kako japanski proizvođači imaju strategiju gdje je primarna kvaliteta i energetska učinkovitost, zbog toga se generalno rečeno kupnjom klima uređaja japanskog proizvođača ne može pogriješiti. Ipak treba obratiti pažnju na serije klima uređaja određenog proizvođača pa se tako početna ili ulazna serija gdje su klima uređaji i najpovoljniji uglavnom koristi za hlađenje i dogrijavanje prostora, a za kvalitetno i komforno grijanje čak i na vrlo niskim vanjskim temperaturama treba razmatrati nešto skuplje uređaje.

Najveća razlika između klima uređaja japanskih i kineskih proizvođača primjeti se u režimu grijanja gdje su klima uređaji japanskih proizvođača, posebno oni nešto skuplji, nadmoćni u odnosu na kineske i besprijekorno će grijati i hladiti u svim uslovima.Mišljenje da se na klima uređaj ne može kvalitetno grijati upravo potiče od korisnika prosječnih kineskih klima uređaja koji zaista imaju pritužbe i nisu zadovoljni sa grijanjem posebno kada se vanjske temperature spuste ispod nule.Tada na scenu dolaze kvalitetni japanski klima uređaji koji pri niskim vanjskim temperaturama zadržavaju kapacitet i kvalitetno griju. Tajna je u kvalitetnim tehničkim rješenjima i vrhunskom kompresoru te korištenju najboljih materijala u proizvodnji. Osim što japanski klima uređaji bolje griju i hlade, energetski su učinkovitiji i duže traju, a kroz vrijeme ne gube na efikasnosti.Kupnja klima uređaja je dugoročna investicija, a očekivanja kupca su velika. Klima uređaj mora biti kvalitetan, tih, ekonomičan, estetski prihvatljiv, kvalitetno grijati do -15Co vanjske temperature, mora imati što je moguće dužu garanciju, ovlaštenog servisera, dobru servisnu podršku u garantnom i van garantnom roku.Da biste osigurali gore navedeno predlažemo Vam da kupite klima uređaj japanskog proizvođača Daikin.

✅ 10 razloga zašto su Daikin klima uređaji najbolji izbor:

– poznata i priznata japanska tehnologija koja osigurava kvalitetu i dugotrajnost;

– troše manje struje;

– bolje griju pri niskim vanjskim temperaturama;

– bolje hlade pri vrlo visokim vanjskim temperaturama;

– znatno tiše u radu, unutrašnje i vanjske jedinice proizvode manje buke;

– bolje filtriranje zraka;

– imaju preciznije upravljanje i manje oscilacije u odnosu na zadanu temperaturu što povećava ugodu i komfor;

– kvalitetnija plastika, kućište unutrašnje jedinice ne mijenja boju kroz vrijeme;

– nema netipičnih iritirajućih zvukova iz unutrašnje jedinice niti kvrckanja zbog širenja i skupljanja plastike uslijed zagrijavanja i hlađenja;

– bolja podrška u garantnom roku i van garantnog roka.

Daikin je vrhunski japanski proizvođač klima uređaja i sinonim za kvalitetu. Odlikuje se kvalitetnom izradom i kvalitetnim materijalima te vrhunskom hlađenju i grijanju uz nisku razinu buke i visoku energetsku učinkovitost.

? Modeli koje Vam nudimo su:

SENSIRA FTXF

Nova serija klima uređaja koja koristi najnovije tehnologije, novi ekološki i učinkovitiji plin R-32, a pruža visoku učinkovitost i izvrstan komfor.

PERFERA FTXM

Savremen komfor u kombinaciji s elegantnim dizajnom. Ima ugrađen višezonski senzor prisutnosti koji detektuje prisutnost ljudi u prostoriji i onemogućava izravno istrujavanje zraka prema njima.

COMFORA FTXP

Diskretna jedinica koja pruža visoku učinkovitost i komfor. Odlično grijanje i hlađenje uz visoku energetsku učinkovitost i nisku razinu buke.

Daikin je naša preporuka čak i za najzahtjevnije korisnike.